Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /www/webvol12/8y/1h2y8t6yb3cv0v9/ksv.m.se/public_html/includes/menu.inc).

Gallerinatten 2017


Det är så vackert så klockorna stannar…

Tack Malmö, tack St Gertrud för Bästa Gallerinatt Ever!

Konstnärsgruppen sydväst, KSV, känner de flesta som ”originalet” till påskens populära och traditionstyngda konstevent ”Konstrundan”. Däremot har vi aldrig deltagit i samlad tropp på Malmös Gallerinatt förrän i år. Och det med buller och bång mitt i Malmös kulturhjärta, St Gertrud, där 33 av våra medlemmar, alla professionella konstnärer, byggde en fantastisk utställning tillsammans under KSV-devisen: Uttryck! Intryck! Avtryck!. I varje fall var det vad besökarna sa, i olika tonarter och superlativ. Som för övrigt var över tretusen till antalet, en siffra som vida överträffade våra förhoppningar.

”Försmak” och ”Mersmak”

Lokalerna i St Gertrud är både en dröm och en mardröm att bygga fantastiska konstutställningar i. Det nyrenoverade källarvalvet en kontemplatorisk skönhetsupplevelse i sig, Carolinahallen fulländad som konferensrum men långt ifrån idealisk för konst. Så mycket roligare tyckte vår hängningsgrupp ivrigt påhejade av en ordförande som är säker på att hon kan ta ner månen om hon bara får ihop stegen dit; utmaningar är själva meningen med föreningen och väggar man inte kan hänga på är väl en underbar sådan! Det finns ju byggstaket, och för första gången i sin historia fick Malmö Ställningsservice medverka som sponsor med sina staket till en konstutställning i kulturens högborg. Och i rättvisans namn, TMG Öresund sponsrade oss med sin fantastiska tryckkonst när det gäller våra affischer och övriga trycksaker. Vårt varma Tack till båda företagen!

Vi löste lokalpersonligheternas olikheter (alla ville ju hänga i valvet) med att arrangera en liten ”Försmak” i valvet och en stor ”Mersmak” i Carolinas olika delar. Bilderna här får tala för sig själva, ackompanjerade av utdrag ur de intervjuer och samtal vi genomförde med så många av våra besökare som vi hann. Håll till godo och njut!


Herregud vilken skönhet, kontemplation, konst i sin djupaste mening. Här känner man att själen vilar i stunden, underbart!


Wauw, vilken fantastisk idé med stålnät, så luftigt, så fräckt, så annorlunda, så ”Manhattan”, ett statement!


Underbart, konsten liksom svävar, så smakfullt och så nytänkt.


Den här lokalen är konst i sig. Det ställer krav på både vad man ställer ut i den och hur man gör det. Ni har lyckats i båda avseendena!


Detta har jag aldrig sett, hade aldrig väntat mig få se i Malmö.
Ni har verkligen gjort det, bästa Gallerinatt ever som ni säger på era affischer!

 


Per Thornberg tolkade vår konst med sin fantastiska
förmåga att leka musik på sin saxofon. Mycket uppskattat!